Despre noi

Festivalul National de Teatru pentru Tineri ,,Bujor Macrin’’ este o manifestare teatrala nationala, care va avea loc anual, in Braila, in perioada 20-27 august 2017.

Tema primei editii este INITIEREA IN ARTA ACTORULUI.

Festivalul este dedicat atat tinerilor liceeni din tara, pasionati de arta teatrala, cat si comunitatii brailene.

Dorinta noastra este de a accentua unul dintre principiile valoroase ale politicii culturale europene: „Teatrul este un factor al cresterii calitatii vietii si al asigurarii coeziunii sociale”.

Acest eveniment isi propune sa fie un liant intre tineri si arta, intre educatie si cultura, oferind participantilor mijloace de dezvoltare personala, vizand pe diferite arii: actorie, coregrafie, film, fotografie.

Pe parcursul festivalului, participantii au oportunitatea de a lucra si de a fi indrumati, in cadrul workshop-urilor, de tineri actori, regizori, coregrafi, fotografi, care ii vor ajuta sa paseasca intr-un univers nou, unic, creat cu scopul de a fi un mediu propice dezvoltarii lor.

Cele 5 trupe participante vor avea oportunitatea de a-si prezenta propriul spectacol pe renumita scena a Teatrului ,,Maria Filotti” din Braila.

In fiecare seara, spectacolele trupelor de liceeni vor fi urmate de diferite evenimente, precum vizionarea unor filme precedate de sesiuni Q&A, discutii moderate intre participanti si personalitati din lumea artistica si Garden Party-uri.

In urma unei selectii, 20 dintre participantii inscrisi individual vor lua parte la un spectacol de teatru experimental, prezentat in ultima zi a festivalului.

Participantilor din afara judetului Braila li se asigura cazarea, aceasta fiind la Internatul Liceului cu Program Sportiv Braila. Masa va fi servita de catre Restaurantul Swing, pretul celor 3 mese/zi fiind de 35 lei.

Taxa unică pentru participarea la festival pentru aplicanții brăileni este de 50 lei.

Inscrierile sunt permise pana pe 20 iulie, ora 22.00 .