#BUJORMACRINFEST

∞Festivalul Național de Teatru pentru Tineri ,,Bujor Macrin’’ s-a născut la inițiativa Asociației Teatrart, la Brăila, la final de august  2017. Ne-am dorit crearea unei întâlniri între tinerii liceeni pasionați de teatru, membri ai trupelor de teatru participante, tinerii brăileni, voluntarii și oamenii de cultură, trainerii festivalului.  Prin activități complexe și diversificate am încercat nașterea unei conexiuni între toți cei implicați în festival.  Cu sprijinul comunității și autorităților locale, finalul verii va fi unul plin de adrenalină și de întâlniri inedite.

CONCEPT

∞Pe tot parcursul festivalului, în fiecare dimineață,fiecare trupă de teatru va lucra cu trainer-ul care îi va fi alături la Atelierele de Arta Actorului. Grupa participanților individuali va fi condusă, în aceeași măsură, de către un trainer.

∞În a doua sesiune de lucru, în funcție de preferințe, toți participanții vor lua parte la Workshop-urile de Regie, Coregrafie, Film, Lupte scenice. În primele 3 zile, fiecare participant va lucra pe o secțiune (Regie/Coregrafie/Film/Lupte scenice), urmând ca în viitoarele 3 să schimbe domeniul workshop-ului.

∞În cadrul workshop-ului special de Fotografie, se va forma o grupă de participanți care va lucra exclusiv pe toată perioada desfășurării festivalului alături de trainer-ul acestui workshop.

∞Masterclass-urile zilnice vor aduce în fața participanților atât personalități artistice, cât și mari nume românești remarcabile, născându-se discuții, schimburi de idei și percepții între speakeri și participanți.

∞O noutate a acestei ediții va fi sesiunea FILMĂRILOR DE SCURT-METRAJE, pe texte scrise de liceeni.

ÎNSCRIEREA

∞Pentru participarea la FESTIVALUL NAȚIONAL DE TEATRU PENTRU TINERI ,,BUJOR MACRIN”, sunt eligibili toți tinerii liceeni.

∞Pentru a te înscrie în procesul de preselecție, trebuie să completezi formularul de înscriere pe care îl găsești la secțiunea ÎNSCRIERI.

∞Pentru trupe, formularul solicită și un material video cu spectacolul înscris (10min.). Pentru individual, așteptăm să ne povestești într-un scurt video despre ce crezi tu că este EXCELENT.

∞Fiecare aplicant va primi o confirmare a aplicației pe adresa de e-mail completată în formular.

∞Deadline – 10 iulie 2018, ora 22:00

CONDIȚII DE PARTICIPARE

*SECȚIUNEA TRUPE

∞În cadrul secțiunii TRUPE se poate înscrie orice trupă de teatru formată din liceeni.

∞Nu există nicio restricție în ceea ce privește vârsta sau studiile persoanelor ce realizează regia, scenografia, coregrafia, light design-ul spectacolului.

∞Fiecare trupă trebuie să conțină minimum două persoane și să includă un coordonator major.

∞Fiecare trupă se poate înscrie cu unul sau mai multe spectacole, fiecare având minimum 2 personaje.

∞Spectacolele nu trebuie să conțină nuditate și/sau limbaj trivial.

∞Durata spectacolului nu este limitată. Timpul alocat pentru montarea și demontarea decorului este de 15 minute.

∞Prezența fiecărui membru al trupei la activitățile desfășurate în festival este obligatorie.

*SECȚIUNEA INDIVIDUAL

∞În cadrul secțiunii INDIVIDUAL se poate înscrie orice tânăr licean.

∞Participanții secțiunii INDIVIDUAL pot prezenta, opțional,  în cadrul festivalului, un moment artistic personal.

∞Prezența la toate activitățile festivalului este obligatorie.

JURIUL

∞Cele 7 trupe de teatru participante și aplicanții înscriși individual vor fi selecționați de către organizatorii festivalului, pe baza materialului video din formularul de înscriere.

CAZARE, MASĂ, TRANSPORT, ACCES EVENIMENTE

∞Organizatorii asigură cazarea tuturor participanților în internatului Colegiului Tehnic ,,Edmond Nicolau’’ Brăila

∞Toți participanții au acces la toate evenimentele desfășurate în cadrul festivalului.

∞Organizatorii nu asigură masa și nici transportul participanților.

CONDIȚII ȘI ÎNDATORIRI

Participanții cazați în incinta Internatului Colegiului Tehnic ,,Edmond Nicolau’’ sunt obligați să respecte o serie de condiții, precum:

∞accesul în incinta spațiului de cazare cu băuturi alcoolice este strict interzis

∞devastarea spațiului de cazare, a mobilierului, atrage după sine sancțiuni, participanții fiind nevoiți să achite pagubele

∞orice alte încălcări ale legii se pedepsesc conform legislației în vigoare

În spațiile în care se vor desfășura workshop-urile, participanții sunt obligați să păstreze curățenia și integritatea sălilor de desfășurare.